Fokus | Nyheder | Superliga

David Nielsen: Der foregår en blodrus på AGF

AGF-træneren føler at han og holdet bliver uretmæssigt forfulgt af klubbens egne fans

David Nielsen har svært ved at kapere den hårde kritik han og AGF-spillerne har fået, efter især nulløsningen på hjemmebane mod FC Helsingør. Han peger på, at holdet har fået fire point i de seneste tre kampe og er på rette vej.

Det er umiddelbart to vidt forskellige historier, men de kommer naturligvis fra samme sted, og David Nielsen holder sig naturligvis mest til sidstnævnte, som atter har fået aarhusianerne til at røre lidt på sig i tabellen.

Men sandheden om det senest optjente point, 0-0 på hjemmebane mod FC Helsingør, er også, at det bestemt ikke var et resultat, som fans og øvrigt bagland var særligt imponeret over.

Efter det værste støv har lagt sig, efter kampen imod FC Helsingør trækker cheftræneren på skuldrene. Et point er et point. Han forstår ikke stemningen i kølvandet på kampen i fredags.

– Vi spiller 0-0, og alt omkring os råber og skriger, som havde vi tabt med fire mål. Det er også vores egen følelse lige efter kampen. Vi er nede. Men det er fordi, vi er så langt ude, at vi ikke kan tænke klart længere. Og det skal vi kunne. Det er min opgave i AGF: At vi altid tænker klart, lyder det fra David Nielsen til Aarhus Stiftstidende.

– Fakta er jo, at vi rent faktisk producerer masser af chancer mod Helsingør, men alle kunne også se, at vi ikke var i stand til at score. Det burde vi have gjort, ligesom vi bliver snydt for et klokkeklart straffespark. Men den overordnede overskrift bagefter er jo helt anderledes voldsom, nemlig, at Helsingør brænder en stor chance, hvor de rammer stolpen og derfor burde have vundet. Det forstår jeg ikke.

David Nielsen mener ikke, at spillerne befinder sig et ‘dårligt sted’ lige nu, men han ser derimod en udvikling, som man kan tage med til Brøndby på søndag, efterårets sidste udfordring.

– Hvis vi tager de fire første kampe vi spillede, havde vi langt hen ad vejen et rigtig godt udtryk, og gjorde masser af gode ting, men vi tabte de kampe af den ene eller anden grund, og så er det klart, at der skal ske noget andet. Derfor har tilgangen til de seneste tre kampe været mere resultatorienteret. Det betyder, at vi har fået fire point i de kampe. Det er bedre end i de første kampe, vi spillede, selvom vores udtryk var helt anderledes. Men jeg kunne selvfølgelig ikke bare køre løs og blive ved med at stå og sige ‘nej, hvor spiller vi godt’, når vi ikke fik noget ud af det. Derfor har vi forsøgt at rette os ret kraftigt ind efter modstanderne i de seneste tre kampe, siger David Nielsen.