Tidligere Randers-træner om Island: Man bliver beriget

Nyheder

Olafur Kristjansson håber at kunne give en hånd med til VM-slutrunden.

Ved sidste EM-slutrunde, hvor Island chokerede hele Europa, havde man Olafur Kristjansson med på stabslisten. Islændingen fungerede både som scout og som ekstra arbejdskraft. Nu håber han, at han komme med truppen til Rusland.

– Jeg vil ikke udelukke at give en hånd igen. Vi kender hinanden alle sammen rigtig godt. Det skal ikke igennem mange instanser, så det kunne være spændende at være med, siger Olafur Kristjansson til BT.

– Jeg var ansat på konsulentbasis som scout i forhold til Portugal, som vi var i gruppe med. Derudover var jeg med i staben i de første uger i Frankrig for at give en hånd med.

Den islandske træner sender også en lille stikpille afsted mod Randers FC, hvorfra han for nyligt forlod trænerposten.

– Man bliver beriget af at arbejde sammen med mennesker, som er hjertevarme og hvor der er opbakning og tro på tingene – og ikke skepsis og negativ tankegang. Så det kan godt være, jeg ville opleve noget andet, end jeg har i den seneste tid. Uden at sige for meget.

Olafur Kristjansson er også overbevist om, at holdet vil gøre en god figur til sommerens slutrunde.

– Spiller for spiller er det ikke et fantastisk fodboldhold. Men som hold formår de at præstere og de kender deres begrænsninger og spillerne accepterer deres roller på holdet. Der er landshold med store stjerner, som ikke har præsteret lige så godt. De spillere brænder slet ikke lige så meget for landsholdet, som de islandske gør.

Samtidig mener han, at holdet sagtens ville kunne give Danmark problemer, hvis de to hold skulle møde hinanden.

– Over to kampe kunne det her hold sagtens give Danmark problemer. VM er anderledes end EM. Man møder andre stilarter, så det bliver spændende. Nu skal holde forberede sig til det. Men Island kommer til at gøre det godt og spille på nøjagtig samme måde.

Island sluttede på førstepladsen i deres pulje, og er derfor kvalificeret direkte til VM-slutrunden i Rusland.