Luis Figo tager rolle som rådgiver i UEFA

Nyheder

Den tidligere Real Madrid og Portugal-legende er klar til at give noget tilbage til spillet.

Luis Figo er, ifølge UEFA, klar til at tiltræde i en rolle som UEFA’s nye ‘fodbold-rådgiver’.

Figo var en af sin tids fineste spillere, hvor han havde en lang karriere på 19 år. Kantspilleren har vundet fire La Liga-titler og en Champions League titel, hvilket har givet ham en legende-status på Bernabéu.

Portugiseren har arbejdet på at få en styrende rolle i fodbold siden han gik på pension. Han forsøgte endda at blive præsident i FIFA i 2015. Han gav dog op, da han var bange for at for at få ‘absolut magt’, hvilket han ikke søgte.

Figo er dog nu endelig en del af den styrende del af sporten, da han nu er blevet rådgiver og ambassadør for UEFA.

– Jeg har været heldig nok til at få massere af erfaring og jeg mener at jeg kan have en positiv indflydelse ved at give ud af min viden, sagde han til UEFA’s hjemmeside.

– Fodbold udvikler sig hele tiden. Jeg er priviligeret nok til at være involveret i UEFA, og jeg vil gerne takke Aleksander Ceferin (UEFA præsident) for at give mig denne mulighed.

– Jeg har lært så meget af fodbold, at jeg nu ser frem til at give noget tilbage.

[konkurrencer]