DBU får 60 millioner kroner ved kvalifikation

Internationale nyheder Nyheder

DBU kan se frem til stor bonus

Hvis Danmark formår at slå Irland ud senere i aften og kvalificere sig til VM næste, står DBU til at få 60,3 millioner kroner af FIFA, hvor de 50,8 er en ren pengepræmie, mens de resterende 9,5 millioner kroner er forberedelsespenge, skriver ritzau.

Samtidig stiger præmiepengene alt efter, hvor langt man kommer til selve slutrunden. De fremtidige verdensmestre kan se frem til 242 millioner kroner. Dog går mange af disse præmiepenge til spillerne på de respektive landshold.

Hvis Danmark formår at gå videre i aften og hiver de 60 millioner hjem, skal spillerne på holdet have 25 af dem, hvilket svarer til halvdelen af pengepræmien.

Dog skal det danske landshold lige slå Irland ud først og lad dette være en ekstra motivation for de danske spillere. Kampen bliver spillet i aften klokken 20.45 og vises på Kanal 5.