Den danske kantspiller skifter IFK Göteborg ud med Malmö FF

Søren Rieks skifte til Malmö FF blev idag officielt. Skiftet er et af de mere kontroversielle i svensk fodbold, men danskeren forklarer nu, at Göteborgs halvdårlige sæson er en stor grund til hans skifte. Samtidig understreger han, at muligheden for at spille med om mesterskabet og prøve sig af i Europa var en stor tiltrækningskraft.

– Det har helt sikkert noget at sige. Det var et tungt år, ingen tvivl om det. I betragtning af hvordan det ser ud i Göteborg, synes jeg, det var det rigtige tidspunkt at forlade klubben på, siger Rieks til Fotbollskanalen.se.

– Du skal tænke på dig selv, og da muligheden for at komme til MFF og få en god chance for en Allsvenskan-titel og spille Champions League- eller Europa League-fodbold, var det meget attraktivt.

Med skiftet forventer Rieks selvfølgelig, at Göteborg-fansene kommer til at se ham i et andet lys, men han understreger, at det ikke gør ham så meget.

– Forhåbentlig kommer jeg ikke til varme op i det hjørne, hvor de sidder.

– Så kan de synge, hvad de vil, det betyder ikke noget for mig, men jeg håber ikke, at de vil smide noget efter mig. Det er fodbold, mange følelser er involveret, så jeg må tage det, som det kommer. Jeg har tænkt på, hvordan det kommer til at være, men det bliver sjovt at møde de gamle holdkammerater. Det er kampe, jeg ser frem til.

På trods af forholdet mellem de to klubber, tøvede Rieks aldrig, da Malmö blev en mulig destination.

– Jeg har været tre og et halvt år i Göteborg. jeg kender situationen mellem dem og Malmö, men jeg skal også tænke på, hvad der er bedst for mig og min karriere.

– Da de første forhandlinger begyndte, var jeg med det sammen overbevist om, at det skulle være Malmø. Sportsligt er det svært at finde noget, der er mere attraktivt.

Søren Rieks kom til IFK Göteborg i 2014. Klubben hentede ham i hollandske NEC Nijmegen.

EFTERLAD ET SVAR

Please indtast din kommentar!
indtast venligst dit navn her