Brøndby møder i dag FC Roskilde i en træningskamp, men man skal ikke forvente de store revolutioner, når spillerne løber på banen, siger Brøndby-træner Alexander Zorniger

Brøndby er i gang med opvarmningen til runder i foråret i Superligaen, hvor klubben ligger nu to efter FC Midtjylland. Nu skal man så spille den første træningskamp mod FC Roskilde kl. 13 i dag, men der er ikke tid, plads og lyst til eksperimenter, slår træner Alexander Zorniger fast:

– Vi har fortalt spillerne, at vi ikke skal ud og ændre de store ting og lave en masse nyt i denne opstart. Nu har jeg efterhånden været træner i en del år, og en af de læringer, jeg har taget med mig, er, at man altid skal arbejde på at holde grundniveauet så højt som muligt. Bare fordi man har ramt et højt niveau én gang, kan man ikke læne sig tilbage og tro, at det høje niveau derfor kommer automatisk i næste kamp eller næste sæson.

– Det kræver vedligeholdelse og hårdt arbejde at fastholde et højt grundniveau. Så hvis vi skal fortsætte med at spille på samme niveau, som vi viste i efteråret, skal vi sikre os i de næste par uger, at vores grundniveau er så højt som muligt. Og derefter kan vi så arbejde med detaljerne.

– Vi skal ikke ud og prøve nye ting af mod FC Roskilde, men derimod arbejde på de grundlæggende principper i vores spillestil og blive bedre til det, vi allerede er rigtig gode til. Spillernes form efter juleferien blev testet, da de mødte ind, og det har været positivt at se, hvor god form de stadig er i. Så kampen mod FC Roskilde handler ikke om at spille sig i form, men vi kan derimod fokusere mere på selve spillet, siger han til brondby.com.

Brøndbys første store kamp i foråret er en udsat pokalkamp mod FC København, der spilles i Parken d. 4. februar kl. 12.30

EFTERLAD ET SVAR

Please indtast din kommentar!
indtast venligst dit navn her