Dansk klubfodbold har haft et ok år i Europa, primært på grund af FC København. Med lidt held står dansk klubfodbold til et markant hop op på ranglisten

FC København har endnu engang været dansk klubfodbolds lokomotiv i Europa, men hvor FCK i sidste sæson havde et fantastisk år, har denne sæson ikke været helt lige så god. Klubben var med i Europa League-gruppespillet og gik videre, men torsdag blev Atletico Madrid endestationen for Ståle Solbakkens mandskab, der fik en lussing med et samlet nederlag på 1-5 i sekstendedelsfinalen.

Hvor Danmark som land i sidste sæson lavede samlet 8,5 point, har denne sæson budt på 5,250 point. Målt i forhold til fjor er det selvfølgelig færre point, men det er stadig bedre end andre år.

Når det alligevel er godkendt, er det, fordi de 5,250 point er mere end de 3,3 koefficientpoint fra 12/13-sæsonen, som det erstatter. På ranglisten for lande ligger Danmark aktuelt nummer 17 med samlet 25.950 point, og kan Danmark have to gode år med 5 eller flere point, vil Danmark rykke frem og helt op omkring 11-12 stykker på ranglisten, der udregnes over en femårig periode. Det skriver Tipsbladet  

Kan Danmark rykke op i top 15, vil man fremover have to hold, der kommer med ind i Champions League-kvalifikationen. Når Danmark helt op som nummer 11 eller 12 på ranglisten, vil den danske mester for eksempel indtræde i sidste kvalifikationsrunde til Champions League, mens Superligaens nummer to vil træde ind i 2. kvalifikationsrunde.

Med de 5,250 ender Danmark som nummer 16 eller 17 på årets koefficientrangliste for klubhold – det afhænger af, hvordan det går Viktoria Plzen, der fortsat er med i Europa for Tjekkiet, der ligger nummer 18 pt.

Man regner et lands koefficientpoint ud ved at finde et gennemsnit af landets europæiske holds antal point. FCK lavede eksempelvis 10 point til Danmark, mens Brøndby blot lavede 1,5 som det dårligste af de fire danske hold i Europa. Samlet lavede Danmark i år 21 point, mens det skal divideres med de fire hold, der var med i Europa, og det giver altså 5,250.

På den individuelle liste over klubhold i Europa ligger FC København aktuelt nummer 43. Det har betydning i forhold til seedning i europæiske turneringer. FC Midtjylland ligger nummer 111 med 11,5 point.

Koefficientudregningen står hollænderen Bert Kassies for, og du kan selv nørde rundt på hans website ved at klikke her.

EFTERLAD ET SVAR

Please indtast din kommentar!
indtast venligst dit navn her