Superligastrukturen får hårde hug fra fans, spillere og trænere. Er det virkelig den bedste måde at afvikle landets bedste række?

Vi var mange, der havde en sindssyg søndag eftermiddag. Både os bag tasterne og mikrofonerne, fans og naturligvis spillerne i den danske Superliga.

Men der er kommet en bitter smag i aftenkaffen, efter at puljerne er blevet fordelt. For kunne det rent faktisk betale sig for klubber som OB og SønderjyskE at tabe deres kampe og komme i et bedre slutspil?

Det korte svar er et rungende JA. Om de så tabte med vilje er en helt anden sag. Jeg vil dog godt lægge hovedet på blokken og sige, at jeg i min naive barnetro ikke vil drømme om, at de to klubbers spillere løb zigzaggende tilbage for at dække op, så modstanderen lettere kunne score.

Men alene det, at der sås tvivl om Christian ”Greko” Jakobsens udtalelser, at SønderjyskE må trække tweets tilbage, at trænere som Thomas Thomasberg, Ståle Solbakken og Peter Sørensen kommer med larmende kritik, og at der i al almindelighed på sociale medier er MISTANKE om snyd, bør få enhver anstændig leder til at stoppe op og stikke fingeren i de frosne baner. I skrivende stund undersøger Fodboldens Disciplinærinstans endda, om der skal rejses en sag mod sønderjyderne efter 1-2 mod FC Midtjylland.

Det er sgu ikke dansk fodbold værdigt. Undskyld sproget.

Jeg bakker 100 % op om, at Superligaen trængte til et løft, og jeg har også været fortaler for den nye struktur, fordi der var noget på spil i stort set alle runder. Men når man kan spekulere i at tabe med vilje, og der emmer af snyd på en sidste spilledag, som skulle være en fest, så er der noget galt i Danmark, som biografaktuelle John Mogensen ville gjalde.

Jeg har ikke de vises sten i min lejlighed, så jeg kan strikke en helt ny og fuldstændig fejlfri struktur sammen.

Men de to nederste puljer kunne jo bestå af nummer 7, 8, 9 og 10, som battlede om syvendepladsen. Det ville være Hobro, SønderjyskE, OB og AGF, hvor der ville være tre point fra AGF op til Hobro.

De nederste fire ville være Silkeborg, Lyngby, Randers og FC Helsingør, hvor de tre nederste klubber ligger så tæt, at der vil være god kamp om at undgå jumbopladsen. Silkeborg ville så være syv point foran Lyngby, men kunne i princippet havne med sorteper, hvis de bare tabte samtlige kampe.

I den henseende kunne der stadig være play off kampe, som der er nu, når de endelige placeringer skulle afgøres.

Som skrevet, jeg har ikke den endelige løsning, men jeg håber sandelig to ting: At Divisionsforeningen lytter til den megen kritik og får lavet en ny struktur, så man ikke kan spille på at tabe med vilje eller have mistanke derom, og at Fodboldens Disciplinærinstans ikke finder noget alarmerende kriminelt i forbindelse med sagen mod SønderjyskE.

For så skrider min naive barnetro da for alvor.

Dette er skribentens egen holdning og ikke nødvendigvis udtryk for redaktionens.

EFTERLAD ET SVAR

Please indtast din kommentar!
indtast venligst dit navn her