Uudised

Eriksson: ‘Rooney väärib rohkem austust’

Inglismaa koondise ekspeatreeneri Sven-Göran Erikssoni meelest peaks koondise parim väravalööja Wayne Rooney olema sama palavalt armastatud kui legend Francesco Totti.

31-aastane Rooney lõpetas augustikuus koondisekarjääri, kirjutades end 53 väravaga rekordite raamatusse. Kuid sellest hoolimata sai inglane tihti ja palju kriitikat oma esitluste eest.

“Kui Rooney olnuks itaallane, siis oleks ta sama palavalt armastatud kui Francesco Tottit AS Romas – Totti kritiseerimine Itaalias ei tule kellelgi kõne allagi. Jah, vahel võis olla mõni moment, miks kritiseerida, ent keegi ei teinud seda,” sõnas Eriksson Daily Mailile.

Rootslane leiab, et Rooneyle on tehtud ülekohut. “Vaadates mõnd end ajalukku mänginud inglast, näiteks Rooney ja David Beckham, kes sai samamoodi kriitikat ning mul tekib küsimus: mida te nendest mängijatest tahtnuks, et te neid kritiseerisite?” jätab rootslane küsimuse õhku, vihjates staaride alaväärtustamisele.